קדמה - מקום של אהבה
גלריית תמונות

מטבח לימודי


רכזת המגמה: דינדי שומרני

מגמת תזונה היא אחת מהמגמות הקיימות בביה"ס, בהן ניתן ללמוד עד 5 יחידות לבגרות.

יעד המגמה הוא להקנות לתלמידים ידע והבנה, הלכה למעשה, שיאפשרו להם לקיים תזונה נבונה, כחלק מאורח חיים בריא.

תזונה נבונה היא תזונה מאוזנת ומגוונת הכוללת את כל רכיבי המזון בהתאם לגיל, למין, למצב הבריאותי ולפעילות הגופנית.

השיעורים של תלמידי כיתות ט' מתקיימים במטבח הלימודי. הם מבצעים, בהנחית המורה, מתכונים שונים ותוך כדי כך נחשפים למכשור המטבחי, רוכשים הרגלי עבודה-ניקיון-ובטיחות רצויים ונהנים מהתוצרים. הכל מתנהל בנחת, בעבודת צוות, במטבח ססגוני, רחב ידיים ומאובזר היטב.

בכיתה י' מחצית השיעורים נערכים בכיתה לצורך לימוד עיוני, הכולל הכרה ראשונית של רכיבי המזון, התוודעות לתפריט בעל ערך תזונתי גבוה ונגיעות בנושאים נוספים הקשורים לתזונה.

בכיתות י"א וי"ב החומר העיוני רב יותר, מעמיק יותר וכולל נושאים רבים יותר.

בכיתה י"א מתקיימת בחינת המעקב, שהיא בחינה מעשית בבישול המהווה יח' אחת בבגרות ונערכת בחינה נוספת, על חומר עיוני, המהווה עוד שתי יחידות. בי"ב נערכת הבחינה האחרונה המשלימה ל 5 יח'.

מעת לעת נוטלים התלמידים חלק בפעילות הכפרית. הם תורמים את חלקם במטבח הלימודי בטיגון לביבות תפ"א בחנוכה, באפיית אוזני המן בפורים ובחלוקתם במחלקות ילדים בבתי חולים, בהכנת מרק חם לכל התלמידים ביום חורף זועף ועוד....

המגמה תוססת, פעילה, טעימה ומציידת את הלומד בה בצידה טובה לדרך החיים.

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים